Wie ben ik?

Mijn naam is Gerda Borgers geboren en getogen in Apeldoorn op 28-01-1980. En ik ben een trotse mama van 1 dochter.
Het leven heeft me veel gegeven, waaronder de nodige levenslessen en uitnodigingen om mezelf verder te ontwikkelen.
Daarom geniet ik NU van het leven en alles wat op mijn pad komt. Zo heb ik mij tot nu toe mogen ontwikkelen tot Reiki Trainer, Holistisch therapeut,  masseur in ontspanning en kosmische massage. En graag blijf ik mezelf ontwikkelen voor mezelf en voor anderen.

 

Als HSP'er (hoog sensitief persoon) heb ik me inmiddels ontwikkeld tot holistisch therapeut. Maar hoe gaan wij nou precies te werk?
Als HSP'er ben je gevoeliger voor prikkels van buitenaf. Om op te laden is het voor jezelf heel belangrijk om je terug te trekken op zijn tijd.
En je energie beschermen.

 

Helaas gaat dat niet bij iedereen goed en krijg je hierdoor lichamelijke klachten. Zoals hoofdpijn, rugpijn, schouderklachten noem het maar op.
Als holistisch therapeut kijk je verder dan de klacht alleen. Bij het behandelen van klachten of ziektebeelden wordt vaak vooral gekeken naar de symptomen zelf. Heb je bijvoorbeeld last van je darmen, dan krijg je medicatie om de darmen te kalmeren. Maar waar komen nou deze darmklachten vandaan? Bij holistische therapie ga ik verder dan symptoom bestrijding. Ik kijk naar de persoon in zijn geheel. En dit op 5 holistische niveaus: Fysiek ( lichamelijk) Emotioneel ( emoties) Mentaal (gedachten, overtuigingen) Energetisch ( energetisch oogpunt , chakra leer e.d. ) Spiritueel niveau ( dieperliggende oorzaak van de klacht).

Hoe ziet nou een holistische behandeling eruit?

Bij een holistische behandeling lig je met je kleding aan op een behandeltafel. Ik scan jou lichaam met mijn handen om een juiste indruk te krijgen van jou energievelden en om jou disbalans te ontdekken. De rest van de sessie is gericht op wat jij op dat moment nodig hebt om klachten te verlichten.
Bij een behandeling vormt Reiki de basis van de behandeling. Dit wordt aangevuld met verschillende instrumenten: zoals edelstenen, klankschalen, aura healing en chakra healing. Reiki geeft energie door en dit kan dus zorgen voor verschillende ervaringen.  Tintelingen, trillingen, zwaarte, moeheid  of juist warmte of kou. Door de energiestromen in je lichaam te verbeteren stimuleer je het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.

Holistische therapie geeft de volgende resultaten:

 * Verlichting van pijn/ klachten

 * Ontspanning

  * Stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam

  * Aanpakken van de oorzaak

  * Brengt energie velden beter in balans

 

Gerda Borgers, Jean Monnet Park 23, 7336 BA Apeldoorn.
Telefoon: 06 - 15667781  E-mail: g.borgers@hotmail.com