In 2018 wees een vriendin mij op de energie die ik in mijn handen had en adviseerde mij om te gaan kijken voor een Reiki cursus. Dat heb ik gedaan en in januari 2019 heb ik mijn Reiki 1 inwijdingen mogen ontvangen wat mijn leven veranderde.

In april van dat jaar heb ik mijn Reiki 2 behaald en in mijn opleiding tot holistisch Therapeut heb ik mijn Reiki Master graad mogen ontvangen.

In juli van 2021 heb ik mijn diploma tot Holistisch Therapeut behaald. En in september van 2021 heb ik een training afgerond waarmee ik mij ook tot Reiki Trainer mag noemen.

 

Wat is Reiki

Het woord Reiki bestaat uit de  Japanse karakters Rei en KI. Rei betekent Universeel alles wat is. Ki betekent levensenergie.

Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki energie is overal aanwezig en stroomt door alles wat leeft.

Tijdens een Reiki behandeling geef je levensenergie door via je handen. Door de handen op een bepaalde plaats op het lichaam te leggen van de cliënt . De energie stroomt eerst door jezelf en dan door naar de cliënt. Zo wordt niet onze eigen levensenergie doorgegeven, maar de Reiki is afkomstig van een oneindige universele Bron. Iedereen kan een Reiki behandelaar worden aangezien iedereen deze energie al bezit, alleen gaat het niet vanzelf. Bij de geboorte is het kanaal (verbonden met onze kruinchakra) waardoor de Reiki energie kan worden doorgegeven open. Door de jaren heen vormen zich blokkades en sluit het kanaal zich. Tijdens een Reiki inwijding wordt dit kanaal weer geopend. Blokkades ontstaan door onverwerkte emoties, deze slaan op in jou lichaam. Trauma's zoals pesten, scheiding, misbruik ect kunnen voor blokkades zorgen. Blokkades zorgen voor fysieke klachten, zoals hoofdpijn, stijve nek, rugpijn etc . Vaak komen deze mensen uit bij de regulieren gezondheidszorg terwijl het vaak zinvoller is de oorzaak van de klacht (de onverwerkte emoties) te behandelen.

 

Eigenschappen van Reiki

*    Bevordert het zelfhelendvermogen van het lichaam

*    Bevordert zelfontwikkeling

*    Vitaliseert, reinigt, en harmoniseert lichaam en geest

*    Het werkt holistisch; lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en op spiritueel niveau

*    Brengt de energie huishouding in evenwicht

*    Heft blokkades en bevordert ontspanning

 

Priscilla :

"Super lief persoon, weet goed wat ze doet."

 

Christel:

"Wat een fijne en diepgaande Reiki behandeling heb ik mogen ervaren bij Gerda.
Ik voelde me heerlijk geborgen tijdens de behandeling en daarna weer helemaal in balans en terug in mijn eigen kracht.

Ik gun iedereen zo'n fijne behandeling . Echt een cadeautje voor jezelf!"

 

 

Gerda Borgers, Weberlaan 16 7333DR Apeldoorn.
Telefoon: 06 - 15667781  E-mail: g.borgers@hotmail.com