Cupping massage

 

( let op deze massage is alleen voor vrouwen!)

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Zo op het eerste gezicht ziet het er bijna bizar uit. Maar desondanks is de werking zeer krachtig en effectief. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat de huid omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk, waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het stimuleren van Qi (energie). Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

 Wanneer een klant bij mij voor de eerste keer een cupping behandeling ondergaat, zal ik nooit meteen voluit cuppen. Het is belangrijk rustig op te bouwen en te kijken hoe het lichaam reageert. Je kunt een cupping behandeling maximaal één keer in de week of twee weken ondergaan. Zijn de rode vlekken nog niet weg? Wacht dan nog een weekje langer met het boeken van een volgende behandeling. Om op de lange termijn klachtvermindering te ervaren is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan. Ook dit is per persoon verschillend, maar denk aan ongeveer 4 tot 5 behandelingen.

 

Let op! mensen die een leveraandoening hebben en/of een levertransplantatie hebben ondergaan mogen absoluut geen Cupping massage ondergaan.